Haptonomie Wat houdt dat in ?

Contact hebben met je omgeving, contact hebben met wat er in jezelf leeft. Uw grenzen hierin kunnen voelen en ernaar handelen. Behalve denkend en handelend, ook voelend in de wereld staan. Dit zijn aspecten waarmee haptonomie zich bezighoudt.

Uw beleving, uw vermogen tot voelen en ervaren staan centraal. Heel vaak weten we het in ons hoofd redelijk te verwoorden en handelen lukt misschien ook nog wel. Echter, dicht bij onszelf leven, weten wat we nodig hebben om ons goed te doen voelen, daar ontbreekt het vaak aan. Het evenwicht is dan zoek en kan zich vertalen in allerlei klachten zoals onzekerheid, moeheid, opzien tegen dingen enz. Ook onverklaarbare lichamelijke klachten kunnen optreden.

Als u hiertegen aan loopt kan het leven aanvoelen als iets waarin u aan het overleven bent in plaats van het leven te leven en ervan te genieten. Herkent u uwzelf hierin en lijkt het als u hierin geen keuzes heeft dan past een begeleiding op basis van haptonomie.

Haptonomie gaat over hele gewone menselijke dingen van het menszijn. Over vertrouwen, contact, grenzen en gelijkwaardigheid.

Lees meer over: